Cas Gebbink

Emoties zitten niet in ons hoofd, maar in ons lijf. Ademhaling brengt ons bij de emoties. En ín die emotie kan het gevoel helen: “De oplossing voor de pijn zit in de pijn.” Dit heb ik niet geleerd tijdens mijn studie psychologie of in mijn werk daarna, maar in mijn opleiding tot Amanae therapeut.

Amanae kwam op mijn weg toen ik los wilde komen van mijn spanningen. Deze vorm van lichaamswerk hielp me om bij mijn spanningen te komen, ze te voelen en vrij te maken. Ik ondervond zelf dat Amanae een diepwerkende manier is om wezenlijk spanning los te laten. Elke dag weer heb ik daar profijt van.

Het vergt moed om te voelen. Want wat moet je met je gevoel? Leg je je gevoelens bij jezelf neer of bij een ander? Snappen waar je gevoelens vandaan komen, zorgt er niet voor dat ze verdwijnen. Gevoelens zijn er nu eenmaal en ze willen gevoeld worden. Haal diep adem en laat het maar gebeuren. Accepteer. Het is de eerste stap om dichterbij jezelf te komen en verantwoordelijkheid te nemen voor jouw gevoelens.

Ieder mens kan zichzelf emotioneel helen, hoe groot de spanning ook is. Door bewustwording en ademhaling kan iedereen de switch omzetten van verstand naar gevoel.

Cas Gebbink