Amanae

Amanae is een krachtige en effectieve vorm van emotioneel lichaamswerk die spanningen en geblokkeerde gevoelens in het lichaam los maakt.

Wat houdt Amanae in?
Amanae dringt direct en snel tot de kern door van spanningen die in het lichaam opgeslagen liggen met als doel om meer ruimte, ontspanning en bewustzijn te creëren.
Amanae maakt gebruik van ademhalings- en druktechnieken om vastzittende emoties vrij te maken en energie weer te laten stromen.
Blokkades ontstaan vaak in de eerste kinderjaren door heftige emoties die te groot waren om te voelen en te verwerken. Deze gevoelens zijn in de loop der jaren onderdrukt of bevroren en hebben zich in het lichaam vastgezet
Na een sessie wordt vaak onmiddellijk meer ruimte, ontspanning en bewustzijn ervaren in lijf en gevoel. Amanae leert om spanningen te helen door ze bewust en aandachtig te voelen en daarbij de speciale ademtechniek toe te passen.

Wat houdt een behandeling in?
Je neemt plaats op de massagetafel. De behandelaar oefent met zijn handen druk uit op de blokkades in je lichaam en richt zo je aandacht op de opgeslagen spanningen. Door stevige bewegingen in de geblokkeerde gebieden komt oude vastzittende energie weer aan de oppervlakte. Door een diepe en bewuste ademhaling help je deze blokkades te ontladen en zorg je er zelf voor dat de energie weer gaat stromen.
Veelal is er dan sprake van emotionele ontlading en/of fysieke of energetische ervaringen zoals warm/koud of trillen omdat de spanning zich opheft.

Waarbij kan een behandeling helpen?
* Het loslaten van oude trauma’s
* Transformeren van angst, verdriet, boosheid of schaamte in vrije energie
* Hervinden van vitaliteit
* Stressgerelateerde problematiek
* Rouwverwerking
* Beter contact met je lijf en gevoel
* Activering van zelfhelend vermogen
* Vrijmaken van innerlijke kracht

Waarom wilde dieren minder trauma’s hebben dan mensen…

Wanneer een hert is ontsnapt aan een roedel wolven en de kust weer veilig is, zal het zijn opgebouwde angst, stress en adrenaline uitschudden, weg gapen en uittrillen. Dit uitschudden, gapen en trillen zorgt voor energetisch herstel van het systeem. Pas daarna keert het terug in de kudde en is het weer ‘gewoon hert’….. (vrij vertaald naar P. Levine in Waking the Tiger).

Dit voorbeeld laat in het kort de werking van Amanae zien. Amanae is confronterend, snel, diepgaand en fundamenteel. Je hoeft niet te snappen waar de blokkades vandaan komen. Je ademhaling en aandacht doen het werk.

Zie hier onder een demonstratie van hoe een Amanae sessie in z’n werk gaat:

Cas over Amanae:

Reacties zijn gesloten.