Amanae

Amanae is een krachtige en effectieve vorm van emotioneel lichaamswerk die spanningen en geblokkeerde gevoelens in het lichaam losmaakt. 

Blokkades ontstaan door sterke emoties die op een bepaald moment in ons leven te veel waren om te voelen. We hielden de adem in en vonden een manier om de emoties weg te duwen. Het onderdrukken of bevriezen van deze ervaring zet zich in de loop der tijd in het lichaam vast met spanning, stress, ongemak tot gevolg.

Amanae maakt gebruik van ademhalings- en druktechnieken om vastzittende emoties vrij te maken en energie weer te laten stromen. De combinatie van druk en diepe ademhaling werkt snel en effectief. Door bewuste ademhaling ontstaat meer ruimte in lichaam en geest. 

Bewustzijn is een krachtige sleutel bij heling. Door bewuste ademhaling gaat het bewustzijn naar het gebied waar spanning aanwezig is. Ademhaling en bewustzijn samen, zorgen voor verzachting en heling.

Amanae dringt direct en snel tot de kern door met als doel om meer ruimte, ontspanning en bewustzijn te creëren.

Waarom wilde dieren minder trauma’s hebben dan mensen…

Wanneer een hert is ontsnapt aan een roedel wolven en de kust weer veilig is, zal het zijn opgebouwde angst, stress en adrenaline uitschudden, weg gapen en uittrillen. Dit uitschudden, gapen en trillen zorgt voor energetisch herstel van het systeem. Pas daarna keert het terug in de kudde en is het weer ‘gewoon hert’….. (vrij vertaald naar P. Levine in Waking the Tiger).

Bekijk hier de demonstratie Amanae sessie

Cliënt ervaring

“2 Sessies heb ik gehad en wat een shifts heb ik mogen maken. Van compleet uit balans naar weer rust en helderheid vinden. En dat binnen 1 sessie… weten wat ik te doen heb.

Cas weet precies wanneer hij ruimte moet geven en wanneer hij nodig is als support om net even dat laagje dieper te komen. Ik voel me waanzinnig dankbaar dat hij ruimte aan mijn proces kon bieden zonder dingen in te vullen, te willen sturen, me dingen aan te praten of zijn stempel erop te willen drukken.

Prachtig was hij in zijn aanwezigheid en aandacht. Ik voel me dankbaar en kom zeker weer!” M