Client ervaringen

16 reacties

 1. Het is alweer een poosje geleden dat ik bij je was voor een paar amanae-sessies.
  Omdat dit toen voor mij een verbazingwekkende methode was die snel, simpel en doeltreffend werkte, zou ik dit graag nog een keer willen ervaren.

 2. 2 Sessies heb ik gehad en wat een shifts heb ik mogen maken. Van compleet uit balans naar weer rust en helderheid vinden.
  En dat binnen 1 sessie… weten wat ik te doen heb.

  Cas weet precies wanneer hij ruimte moet geven en wanneer hij nodig is als support om net even dat laagje dieper te komen.
  Ik voel me waanzinnig dankbaar dat hij ruimte aan mijn proces kon bieden zonder dingen in te vullen, te willen sturen, me dingen aan te praten of zijn stempel erop te willen drukken.

  Prachtig was hij in zijn aanwezigheid en aandacht.
  Ik voel me dankbaar en kom zeker weer!
  M

 3. Een half jaar geleden kwam ik bij je in de praktijk op advies van een collega. Om eerlijk te zijn, vond ik het ‘bodywerk’ (en jou) allemaal wel een beetje vaag en eng. Brrrr….wat moest ik hiermee? Niks voor mij toch? Het was dat ik mijn collega vertrouwde, anders was ik na sessie 1, 2 of 3 echt opgestapt. (Dat heb ik jou nooit verteld, maar het is echt zo). Echter mijn probleem was zo groot en ik zocht al zo lang naar een oplossing, dat ik ben gebleven. Zo wat voelde ik me rot – toen. Ik wilde het liefst hele dagen in bed onder een deken liggen en was boos op alles en iedereen, terwijl ik de vrolijke frans uithing. Ik was, zogezegd de weg – en mezelf – wel effe kwijt.

  Nu een half jaar later stapte ik afgelopen woensdag de deur van je praktijk uit, van binnen zingend, blij met mezelf, tevreden met de wereld om me heen. Niet dat alle problemen in de wereld om me heen nu zijn opgelost, alleen het effect op mij is totaal anders. Datgene waar ik op mijn veertiende al naar op zoek ging (en nu word ik emotioneel) heb ik nu (op mijn bijna vijftigste) gevonden. De reis afgelopen half jaar was niet gemakkelijk (ik kon je af en toe wel schieten als je een opmerking maakte die me niet beviel) maar heeft me wel dat gebracht waar ik 30 jaar naar heb gezocht. Contact met mezelf, vrede met mezelf, vrede en tevredenheid met de wereld om me heen. Ik ben ik en het is goed zo. Ik kan weer genieten en echt leven in plaats van dat het leven aan me voorbijglijdt. Ik ben blij in plaats van dat ik blij doe. DANK! Dit is het mooiste kado ever.

 4. Voor ik naar Cas ging wist ik niet wat ik moest verwachten van een Amanae-behandeling. Na mijn eerste sessie wist ik niet goed wat ik er van vond, mijn hoofd begreep niet wat er gebeurde, en die vond daar wat van 🙂 Toch had ik het gevoel dat ik nog een keer terug moest gaan. Ik heb vervolgens nog 2 sessies gedaan en ben blij dat ik nog meer heb ervaren van wat Amanae voor je kan doen. In de 3 sessies werken met Cas en met mijn adem en aandacht, zijn er oude opgeslagen stukken in mijn lijf opgeruimd en tot ontspanning gekomen, en heb ik ruimte gekregen in mezelf. Ruimte om mezelf te laten zien, grenzen te voelen en durven aangeven, en letterlijk meer ruimte om te ademen. Ik begrijp nog steeds niet hoe het werkt, maar ik heb gevoeld hoe het werkt, en dat zegt meer dan genoeg! Dankjewel Cas!

 5. Hoi Cas,
  Allereerst wil ik zeggen dat de Amanae 5- daagse het allerbeste is wat ik ooit voor mezelf gedaan heb.
  Dat zegt ook alles over de fantastische begeleiding van jou en van Eric en van de andere deelnemers. Jullie zijn me erg dierbaar geworden.

  Het gaat goed met me. De bloeddruk is goed gedaald en wordt langzaamaan wat stabieler. Toen ik pas thuis was vloog hij nog alle kanten op, van redelijk hoog naar extreem laag.

  Er is heel veel met me gebeurd na deze 5-daagse sessie. Ik ben veranderd ( ben nog dezelfde, maar dan anders). Dat wat er altijd al was in me en wat er altijd zal zijn, is meer op de voorgrond gekomen. Het krijgt door het ademen en daardoor meer in het moment te zijn, meer liefdevolle aandacht en ruimte. Ik ben me dus meer bewust van wie/wat ik werkelijk ben. Alle energiecentra zijn open. Dat voel ik heel duidelijk als ik de ochtendmeditatie doe. Er is eigenlijk nog heel veel wat ik je hierover zou willen vertellen. Vooral hoe dankbaar ik hiervoor ben.
  Veel Liefs,
  M.

 6. Hai Cas, ik wil je laten weten dat ik afgelopen tijd weer zo’n last heb gehad van mijn longen. Telkens weer een pufje, ook voor het sporten…na deze 5-daagse Amanae Intensive ben ik vanmorgen weer gaan rennen. Ik rende…zonder pufje met open, zachte longen. Ik voelde wel dat ze nog pijn deden van ’t harde werk, maar ademde erdoorheen.
  Ik voel me zo trots, vrij,zacht en open!
  Wilde je dit laten weten, het is zo bijzonder wat amanea doet!!!
  Thanks, lfs Miranda ☀

 7. Vandaag een Amanae sessie gehad van Cas Gebbink
  had er nog nooit van gehoord en nieuwsgierigheid dreef me…
  Het vrij maken van het lichaam door bewust naar de vastzittende plekken te reizen met aandacht en adem….onderwijl wordt er op de plekken diep manueel gewerkt op een manier die ik niet eerder ervaren heb.
  Het was verbazend hoe de bijbehorende gevoelservaringen vanuit mijn kind tijd opnieuw gevoeld werden en vrijgemaakt…
  Dank je Cas voor deze mooie sessie.
  Een waardevolle manier van aanraken!

 8. Na de 5 daagse Amanae Intensive ben ik meer innerlijke rust gaan ervaren.
  Ik heb het idee dat ik iets meer vanuit mijn hart kan leven, wat vaker in het voelen zit en meer toeschouwer kan blijven in situaties.

 9. «J’ai assistĂ© au worshop Amanae 3 Jours en Hollande fin septembre 2016 avec Cas Gebblink et je tenais Ă  exposer mes ressentis, avant / aprĂšs ceci dans le but d’encourager au mieux toute personne atteinte de traumatisme et encore sceptique de cette technique.
  Mon enfance, un enchaĂźnement de traumatisme. La premiĂšre et la seule diagnose faite par les mĂ©decins entre mes 27 et 37 ans fut : dĂ©pression. Ensuite, plus capable de travailler, des crises de paniques Ă  rĂ©pĂ©titions, une autre diagnose apparue : burn out. AprĂšs maintes recherches, visite de diffĂ©rents mĂ©decins, psychologue, mĂ©thode douce, rien Ă  faire. Je reste dans cet Ă©tat, mes Ă©motions n’étant pas en accord avec mes pensĂ©es. Enfin, il y a quelques mois, des mots sont venus Ă  mes maux : traumatismes et je lu alors Ă©normĂ©ment Ă  ce sujet jusqu’à trouver la mĂ©thode Amanae par l’intermĂ©diaire d’un ami.
  Scientifique Ă  la base, les informations Ă  ce sujet Ă©taient restreintes et j’étais trĂšs sceptique. Pourtant, cette mĂ©thode drastique et quelque peu violente m’appelait. Vivant en Suisse, je n’ai pas hĂ©sitĂ© Ă  prendre ma voiture direction Hollande pour ces quelques jours.
  ConcentrĂ© sur sa respiration, acceptant toutes les Ă©motions qui surviennent durant la sĂ©ance, et ainsi coupĂ© de ses pensĂ©es, mon corps parla d’une puissance qui me laissa stupĂ©faite. Mon corps m’a rĂ©vĂ©lĂ© des secrets supposĂ©s mais inconnus : mon corps fuyait, se dĂ©battait. Toute cette Ă©nergie stockĂ©e dans mon corps lorsque je me suis fait violĂ©e sortait enfin. Cet Ă©pisode fut ma preuve de Amanae. Aujourd’hui mon corps est plus serein, mes crispations se sont nettement diminuĂ©es.
  L’encadrement fut remarquable. Lorsque ces Ă©motions arrivent, il est parfois difficile de les gĂ©rer et de revenir Ă  nous. Cas Gebblink m’a supportĂ© dans ce voyage et cette libĂ©ration de façon exceptionnelle, merci Cas.
  Une nouvelle porte c’est ouverte. Si j’avais connu la portĂ©e de Amanae, j’aurais fait les 5 jours sans regrets.
  Pour moi, Amanae est une mĂ©thode permettant de faire un nettoyage de fond de nos traumatismes, nos Ă©motions coincĂ©es dans notre corps qui ne trouvent plus de sortie et qui encombrent notre vie d’aujourd’hui, notre vie d’adulte. Merci Amanae. »

 10. Een bijzondere ervaring om door Cas gecoacht te worden en een Amanaeweekend te ondergaan. Je hoeft maar weinig mondeling te communiceren, want het grootste gedeelte gebeurt via je lijf.
  Door de blokkades lichamelijk te voelen , en daar naar toe te ademen , verzacht en ontspant de plek in je lichaam. Tegelijkertijd heb ik ontdekt wat een kracht er in een stem kan zitten. Ik ben bewust wat ik voel en ik kan nu zelf ontladen. Ik ben “wakker”. Daarnaast is er ruimte voor een stukje nazorg.

 11. Wauw wat een intensieve dag! Wat bijzonder om te ervaren. Ik had dat niet kunnen bedenken, want ik zag er best tegenop.
  Het resoneert nog zeker na. Het voelt alsof ik wat schilletjes heb afgedaan, alsof ik wat dichterbij ben gekomen/ heb gevoeld wie ik ben en dat ik het waard ben. Gewoon om wie ik ben en niet om de vorm. Dat vind ik nog wel een lastige: want het dagelijkse leven zit toch vaak in een vorm – vraagt om een vorm. Maar het voelt voor nu: zachter en wezenlijker oid. Heb het gevoel dat er beweging is gekomen en openingen: wat dat ook gaat brengen 😉
  Ben er blij mee! En voel vertrouwen.

 12. Ik ben blij dat ik de sprong heb gewaagd om de drie daagse te doen. Ik was vooral benieuwd hoe ik me zou voelen na het eerste euforische gevoel. Ik merk dat mijn schouders minder snel omhoog gaan, mijn kaken minder op elkaar geklemd en dat voelt een stuk relaxter. Ook valt me op dat ik beter mijn werk stress kan afgrenzen en in de weekenden meer los ben van mijn werk. En dat is weer relaxeren voor mijn omgeving 😉

 13. Arnold (september 2014)

  “Weer een bijzondere sessie bij Cas gehad. Gewerkt aan fysiek opgeslagen emotionele belemmeringen en ademhaling. Maar bijzonder aan deze keer was het ervaren van kracht in mezelf die ik al lang geleden had weggestopt. Kan ik nu nog steeds voelen en uit putten.”

 14. Miranda (september 2014)

  Erg blij dat ik de kans gekregen (en genomen) heb dit weekend mee te maken. Het was een ontzettend intensieve ervaring. Ik heb nooit geweten, dat er zoveel blokkades in mijn lichaam waren die mij letterlijk de adem ontnamen. Ik kwam dit weekend niet met als doel de inspanningsastma op te lossen, dit was een bijkomende zeer verrassende uitwerking ervan. Ik heb nu meer inzicht en gevoel gekregen in mezelf, kan weer vrij ademen en sport nu zelfs zonder medicijnen.

 15. Peter (maart 2012)

  “Bedankt voor de sessie vandaag. Het heeft echt wat teweeggebracht. Ik heb veel gelachen vanavond met de kids, het is al echt anders, zij hebben al veel gelachen om mij. Uiteraard is het de kunst van het vasthouden, maar ik weet zeker dat dit het begin is van een verandering. Het lijkt wel een soort bekering. Ik heb ook geen behoefte om het allemaal bij te gaan houden, het is mooi, daar hou ik het bij. Ik heb al veel dingen, waaronder mijn collega, de juiste plek gegeven. Dit is onzettend krachtig.”

 16. Anoniem (december 2014)

  De sessie met Cas bleek een rollercoaster-rit om nooit te vergeten!
  Ik was me van sommige zaken die ik heb vastgehouden en blijkbaar al tijden met me mee zeul amper bewust, tot ik er aandacht aan schonk. Sinds ik mezelf heb toegestaan te gaan ademen naar de plekken in mijn lichaam die aandacht en ruimte verdienen, is er verlichting en opluchting voor in de plaats gekomen. Ik slaap beter, voel me lichter, ben positief en opgeruimd. Voor mij geen winterdipje! Niet te begrijpen maar enorm fijn dat zelfs fysieke, maandelijks terugkerende pijnen zijn verdwenen als sneeuw voor de zon en dat ademen zoveel lucht kan geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.